Ніколсон Бейкер

Ніколсон Бейкер
Ніколсон Бейкер на Національному книжковому фестивалі, (2013 (с) S L O W K I N G, ліцензія GFDL v1.2

7 січня українці святкують Різдво, а Ніколсон Бейкер, американський письменник, новеліст та есеїст святкує свій день народження. Автор відомих західному читачу творів, як «Бельетаж», «Кімнатна температура» вирізняється незвичною побудовою сюжету, ретельним, майже похвилинним описом подій, образів та думок. Бейкер загалом видав десять прозових творів, серед яких також три еротичні новели: “Vox”, “The Fermata”, “House of Holes”.

Щоразу починаючи нову книжку Бейкер мусить вигадувати для себе новий розпорядок, аби підтримувати відчуття новизни та свіжості. Письменник надає перевагу ранковим годинам, коли «коли мозок очищений, але ще очманілий від сну». Перший роман «Бельетаж», в якому власне і йдеться про людину, що поверталася з обідньої перерви на роботу, Бейкер писав під час обідніх перерв. На протязі письменницької кар’єри його творчий розклад змінювався в залежності від обставин. Як саме, і що допомагає письменнику в його роботі – читайте про це в українському перекладі «Щоденні ритуали: так працюють митці».

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.