Едвард Еббі

Едвард Еббі29 січня 1927 року народився Едвард Еббі – американський письменник та філософ-анархіст, відомий своїми радикальними поглядами на захист дикої природи та критикою американської земельної політики, автор 21 книги.

В студентські роки Еббі був редактором університетської газети, однак після публікації своєї статті “Дещо про значення анархії” був виключений з редколегії, а весь наклад газети зі статтею був вилучений адміністрацією. Пізніше він постійно перебував в полі зору ФБР, як відвертий антимілітарист та анархіст. Дізнавшись про це в пізні роки життя, Еббі зауважив: “Я б образився, якби вони за мною не стежили”.

Еббі був також ревним захисником природи, нерідко заявляючи: “Я швидше вб’ю людину, аніж змію”. У 1970-1980-х роках він був значимою фігурою американського природоохоронного руху. Погляди Еббі на захист довкілля знайшли відображення в його творах: “Пустельник пустелі”, “Банда гайкового ключа”, “Подорож додому”. Сам Еббі жартома називав себе “пустельним щуром”.

Як писав Еббі, що змушувало його сідати за роботу, та які звички мав письменник – читайте в оповіданнях про устрій буденного життя творчих людей “Щоденні ритуали: так працюють митці“.

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.