Жорж Сіменон

Жорж Сіменон - французький письменник бельгійського походження, майстер детективного жанру
Ілюстрація з книги «Щоденні ритуали: так працюють митці»

Жорж Сіменон — бельгійський письменник, майстер детективного жанру, народився в п’ятницю, 13-го лютого 1903 року. Однак, через забобону, датою народження письменника було записано 12-го лютого. Його дальнім предком був Ґабріель Брюль — відомий грабіжник, який промишляв у герцогстві Лімбург в XVIII столітті, поки не був повішаний за свої злочини. Пізніше Сіменон використовував ім’я Брюль, як один із багатьох своїх псевдонімів.

Ще в коледжі Сіменон почав підробляти репортером у містечковій газеті. Він вів кримінальну хроніку, двічі на день обдзвонював поліцейські дільниці, відвідував місця злочинів, описував розслідування, також писав статті про події міського життя, нотатки на політичні теми. Робота в газеті дозволила Сіменону отримати цінний життєвий досвід і назбирати достатньо образів для майбутніх персонажів для своїх перших творів. Він також освоїв техніку швидкого редагування, що в подальшому посприяло його творчій плідності.

За свою письменницьку кар’єру Сіменон написав понад 400 романів та оповідань, найбільш відомими з яких є серія детективів про поліцейського комісара Меґре (українською мовою вийшли такі твори, як «Клуб 100 ключів», «Жовтий ягуар», «Мегре і старенька пані»). Письменник прославився тим, що за один день міг написати 60–80 сторінок, а також переспати з 4-ма жінками. Однак він не працював щодня, а писав інтенсивними періодами по 2-3 тижні, які чергувалися тижнями творчого затишшя. Біограф Патрік Марнгем написав про нього так: «Більшість людей працюють щодня та інколи насолоджуються тілесними втіхами. Сіменон же кохався щоденно, а шаленій роботі віддавався щокілька місяців».

Як саме вдавалося йому поєднувати шалену жагу до жінок та неймовірну творчу плідність, розповідається в описі творчих звичок письменника в книзі «Час кохатися» «Щоденні ритуали: так працюють митці».

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.