Сомерсет Моем

Сомерсет Моем
Дружній шарж на Моема (автор: Девід Лов)

25 січня 1874 року народився Сомерсет Моем – англійський письменник та драматург, один із найпопулярніших авторів своєї епохи.

Моем почав писати з п’ятнадцятирічного віку та за майже 92 роки життя встиг видати 78 творів. Сирота з десяти років, Моем виріс під наглядом свого нечулого та безсердечного дядька, який готував для племінника кар’єру адвоката. У шістнадцять Моем залишив школу та поїхав до Німеччини, де вивчав літературу та філософію в Гайдельберзькому університеті. Моем вивчився на лікаря, однак швидкий успіх першого роману «Ліза з Ламбета» дозволив йому повністю зосередитися на письменницькій кар’єрі. Проте, будучи студентом-медиком, Моем отримав безцінний життєвий досвід, про що згадував в пізні роки: «Я бачив смерть, я бачив біль. Я бачив, як виглядає надія, страх та розрада.»

Як же виглядав робочий день письменника, чому він порівнював письменництво з пияцтвом, скільки годин на день Моем присвячував творчості, та чому саме його письмовий стіл завжди був розвернутий до голої стіни – розповідається в збірці оповідань про буденне життя творчих людей «Щоденні ритуали: так працюють митці».

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.