Джон Адамс

Джон Адамс
Джон Адамс

Американський композитор Джон Кулідж Адамс не вірить у жодні магічні ритуали, коли йдеться про творчість. На його думку, ключем до успіху є робота за чітко встановленим графіком. «Я знаю одне: якщо працювати постійно та рівномірно, тоді не буває ступорів і не втрапляєш у яку-небудь жахливу творчу кризу», — говорить він.

Твори Адамса — великі обсяги симфонічної та оперної музики — написані в стилістиці мінімалізму з поєднанням електронної музики. Композитор творить у різних жанрах — опери, ораторії, фортепіанні та оркестрові п’єси. У композиції «Про переселення душ», присвяченій жертвам терористичного акту 11 вересня 2001 року, митець поєднав дитячий та змішаний хори, оркестр та магнітофонний запис, з якого на фоні музики зачитуються імена загиблих в атаках людей. Ця його робота була відзначена Пулітцерівською премією за видатний музичний твір.

Про творчі звички та підхід до музичної творчості словами самого митця, який 15 лютого святкує свій 75-й день народження, читайте в українському перекладі книги американського автора Мейсона Каррі «Daily Rituals: How Artists Work».

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.