Джексон Поллок

Джексон Поллок
Джексон Поллок за роботою (автор: Ганс Намют)

Він загинув нетверезим за кермом свого автомобіля у 44 роки. В 1949-му журнал “Life” написав про нього: “Найвидатніший художник нашого часу у Сполучених Штатах?” Його роботи ставали предметом гарячих суперечок та дискусій в мистецькознавчих колах. В 2016-му році одна з картин цього художника під назвою “Номер 17А” була придбана за 200 мільйонів доларів.

Створюючи картини методом “дрипінгу” (коли на розстелене полотно хаотично розбризкують або виливають фарбу), він надихнувся роботами мисткині українсько-єврейського походження Дженет Собель (Дженні Олешовської), яка вперше застосувала цю техніку в своїх творах.

Джексон Поллок – американський художник, видатний представник абстрактного експресіонізму, один із героїв збірки оповідань про звички творчих особистостей “Щоденні ритуали: так працюють митці”, народився 28 січня 1912 року.

Який вплив на Джексона Поллока мала його дружина, Лі Краснер, та на що вона сподівалася, коли подружжя переїхало з Нью-Йорка до сільської місцевості на сході Лонг-Айленда, і як заміське життя позначилося на творчості художника – дізнайтеся з українського перекладу книги Мейсона Каррі “Daily Rituals: How Artists Work”.

Подібні статті

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.