Луї Кан

Луї Кан, 1967 рік
Луї Кан, 1967 рік (автор світлини: Gerhard Richter, CC BY-SA 3.0)

20 лютого 1901 року народився Луї Кан — один із найвпливовіших архітекторів XX століття. Кан впровадив стиль в архітектурі, який відзначався монументальністю та монолітністю. Його будівлі вирізнялися неприхованою важкістю, наче навмисне виставляючи на показ те, з чого і як саме були побудовані. Кан був одним з авторів містобудівного плану Філадельфії, його творчість суттєво вплинула на становлення архітектурного образу Сполучених Штатів XX століття. Він вважається ключовою фігурою для світової архітектури 60-х років.

Архітектор був дуже скрупульозним, що стосувалося роботи. Він відзначався неймовірною працездатністю — вдень читав лекції в університеті, а ввечері розпочинав «новий» робочий день у власному конструкторському бюро. Це надихало та водночас лякало його підлеглих, від яких він очікував такої ж відданості праці.

Панорама Інституту біологічних досліжень, Ла-Хойя, Каліфонія
Панорама Інституту біологічних досліжень, Ла-Хойя, Каліфонія (автор світлини: Gregg M. Erickson)

Про Луї Кана, одного із найвпливовіших архітекторів XX століття, читайте в збірці про звички та побут видатних людей «Щоденні ритуали: так працюють митці».

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.